Met korting naar intieme Matthäus Passion

Op zaterdag 19 maart a.s. (19.30 uur) klinkt Bach’s Matthäus Passion in een intieme setting in de Grote Zaal van het Concertgebouw. Deze wordt uitgevoerd door La Petite Bande o.l.v. Sigiswald Kuijken.

De uitvoering is in de zogeheten ‘kleine bezetting’, waarbij de acht solisten tevens de koorpartijen voor hun rekening nemen.

Lezers van o.a. Spoor kunnen met € 20,- korting reserveren voor de rangen 1 en 1+. U betaalt dan resp. € 54,50 of € 59,00 (incl. drankjes).

Reserveren

Ga naar de website van Het Concertgebouw.

  • klik daarna op ‘bestel’
  • kies de gewenste plaatsen op de plattegrond
  • klik op ‘reserveer uw stoelen’
  • u kunt inloggen
  • klik “ik heb een actiecode aan” en vul daar in: FL190316SPOOR
  • hierna verschijnt de korting en ziet u de betaalopties

Telefonisch: Bel de Concertgebouwlijn (0900-6718345) o.v.v. “Actie Spoor”. Het is € 1 per gesprek en de Concertgebouwlijn is bereikbaar dagelijks 10 – 17 uur.

 

Info over de uitvoering

La Petite Bande en Sigiswald Kuijken

La Petite Bande is al meer dan veertig jaar een van de toonaangevend barokorkesten in de wereld. Samen met Gustav Leonhardt richtte Sigiswald Kuijken in 1972 La Petite Bande op. Hiermee behoort Sigiswald Kuijken tot de ‘oervaders’ van de oude muziek. Door onderzoek ontdekte hij dat Bach onder anderen de passies in kleine bezetting uitvoerde: transparant, emotioneel en intiem.

 

Bach’s Matthäus Passion in kleine bezetting

‘Less is more’, schreef Trouw over Bach’s Johannes Passion door La Petite Bande en Sigiswald Kuijken, toen deze werd uitgevoerd in Haarlem. ‘Less’ bekent in dit geval ‘kleine bezetting’. De acht zangers vertolken zowel de koor- als de solopartijen. En dat leidt tot ‘more’. Trouw schreef: “Al meteen in het openingskoor opende zich bij Kuijken een wereld van nuances. Alle melodieën, alle fraseringen, alle versieringen en alle wringende harmonieën waren opeens kraakhelder waarneembaar.”

 

Uitvoerenden

La Petite Bande

Sigiswald Kuijken leiding

Minna Nyberg – sopraan

Marie Kuijken – sopraan

Lucia Napoli – alt

Stephan Scherpe – tenor

Baltazar Zúñiga – tenor

Stefan Vock – bas

Jens Hamann – bas

Dit bericht werd geplaatst in Aanbieding, Nieuws. Bookmark de permalink .